FOH Partial Mash American IPA

Arviot omista / toisten oluista. Myös kaupallisista.

Valvojat: suorama, Elmo

PetteriSeppänen
Kisälli
Kisälli
Viestit: 1213
Liittynyt: Ke Tammi 30, 2013 21:48 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Suomi
18 tai yli: Olen

FOH Partial Mash American IPA

ViestiKirjoittaja PetteriSeppänen » Pe Tammi 29, 2016 21:01 pm

Sain FOH:lta kassillisen kotiolutta maisteltavaksi, tässä kolmannen oluen arvostelu. Olut on ruskeassa kuvioidussa pullossa ja tummahkoa pullon läpi tarkasteltuna. Olut nautittu jääkaappiviileänä.

FOH American IPA partial mash (sininen tunnukseton korkki)

Reseptiikasta ei ole mitään havaintoa, muuta kuin oletus että tarkoitus on ollut tehdä ameriikan westcoast IPA:n tyyppistä tavaraa.

Ulkonäkö kauniin punertava, täysin kirkas olut. Tiheä vaahto laskeutuu hiljalleen ja jää paksuksi kerrokseksi oluen päälle säilyen pitkään.

Tuoksu havuisen sitrusmainen, ehkä aavistus mallasta taustalla. Ei mitään häiritsevää tuoksua seassa, todella hyvä ja puhdas tuoksu! Ehdottomasti tunnistaa jenkiksi. Ei ehkä ihan cascadea, mutta jotain muuta ameriikan herkkua.

Suutuntuma asianmukaisesti keskirunsas joka tukee katkeroita. Hiilihapotus on myös onnistunut. Kevyt hiilihappoisuus on selvästi havaittavissa ja korostaa katkeruutta.

Maku on jääkaappikylmänä ehkä hieman yksiulotteinen ja aavistus alkoholia puskee nurkan takaa. Katkero tulee selvästi esiin kuten amerikan ipassa taitaa asiaan kuuluakin. Mallas on tukevasti taka-alalla eikä häiritse humalan estradia. Se humalan maku mitä osaan erotella on ehkä greippisen "vihreää". Sitrus korostaa pientä alkoholisuutta saaden aikaan mielikuvan sitruunamehutiivisteestä tai jostain lapsuuden sitrushedelmäkarkista. Katkeron ja sitruksen sekoitus jää pyörimään suuhun pitkään nielaisun jälkeen, kuten myös vähän sokerista tahmeutta kertomaan ettei olut ole ainakaan rutikuiva millään mittarilla.

Kokonaisarvosana 7,0/10 Hyvää on! Ehkä jäin kaipaamaan vielä tukevampaa humalan makua, katkerot ja tuoksu on hyvää tasoa, maku ei huono mutta lisääkin voisi olla. Makua ei tullut merkittävästi lisää esille vaikka oluen antaa lämmetä. Oluen ulkonäkö on myös todella hyvää tasoa. Tätä jos saisi kaupasta niin ei kyllä häpeä alkon hyllyä ollenkaan.

Käyttötilannesuositus : Kesällä ulkona tai "mätön kanssa" kruunaamaan illan.

Maisteltujen oluiden perusteella on lupa odottaa viimeiseltä oluelta 8 pistettä, kun tähän asti on ollut kovalla nousukäyrällä.

FOH:in omat kommentit :

"Se on mun oma suunnittelema partial mash american IPA"

Palaa sivulle “Maistajaiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa