Kalle kirjoitti:En ole asiantuntija brittiläisissä pubeissä mutta lukemani perusteella siellä oltiin aika rajalla joskus 70-luvulla, että pubeista ei muuta olisi saanut kuin jotain Stellaa tai vastaavaa lageria. Sitten Camran työllä saatiin lagerin maihinnousu pysäytettyä, ja alea hanoihin. Pete Brownin kirja Man Walks into a Pub on aika hyvä katsaus tuohon pubikulttuuriin.
Ei lageria vastaan, ennemminkin CAMRA hyökkäsi ns. originaali keg beer'iä vastaan mitkä oli pastorisoitu ja ilmatiiviissä kegeissä. Kuuluisin ja kauhein näistä oluista oli Watney's Red Barrel. 1960-luvulle tultaessa panimotilanne oli heikko siinä mielessä että suurimmat 6 panimoa tehtailivat hirveitä keg-oluita, esim 1965 Norwichissä oli vain yksi pubi josta sai riiliä.
(lähde: Jessica Boak ja Ray Bailey: Brew Britannia, julkaistu tänä vuonna, hyvä historiikki aiheesta)