Now or Never Double NEIPA

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

cob
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 440
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 18:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: oolu
18 tai yli: Olen

Now or Never Double NEIPA

ViestiKirjoittaja cob » Ti Loka 09, 2018 20:08 pm

Näpyttelin Brewersfriendiin netissä vastaantulleen melko järeän NEIPAn joka saattaa lähteä testiin lähiaikoina. Kaikki hypesanat täyttyy, eli triple dryhopped, NEIPA jne.

Alkuperäinen resepti täällä: http://scottjanish.com/now-or-never-dou ... in-brazil/. Siinä käytetään viimeisen kierroksen kuivahumalointiin CRYO-humalapellettejä joista pitäisi kai irrota vielä tiukempi aromi ilman lehtivihreän makua, mutta itse ajattelin mennä oldskoolin mukaan normipelleteillä. Edelliskerrasta viisastuneena käymispönttöön tehtävä eka kuivahumalasatsi laitetaan sukassa, koska se tukkii muuten tosi herkästi käyttämäni conicalin venttiilin. Muut humaloinnit voikin sitten tehdä suodattimelliseen kegiin.

Kuivahumalien mukana livahtava happi vähän huolettaa koska kokemusten mukaan NEIPA hapettuu erittäin herkästi ja tässä reseptissä laitetaan viimeinen satsi niinkin myöhään kuin 10 vrk kohdalla. Pitänee olla liikkeissä nopea ja laskea kuivahumalointikegiin co2:sta hitaasti samalla aikaa kun kantta raottaa.

Now or never double NEIPA
Double NEIPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 11.0
Total Grain (kg): 4.196
Total Hops (g): 162.50
Original Gravity (OG): 1.080 (°P): 19.3
Final Gravity (FG): 1.018 (°P): 4.6
Alcohol by Volume (ABV): 8.07 %
Colour (SRM): 5.2 (EBC): 10.2
Bitterness (IBU): 35.5 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
1.678 kg German - Pilsner (40%)
1.259 kg German - Wheat Malt (30%)
1.049 kg Flaked Oats (25%)
0.210 kg German - Acidulated Malt (5%)

Hop Bill
----------------
14.0 g Columbus Pellet (15% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
5.5 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 98C (Aroma) (0.5 g/L)
2.8 g Mosaic Pellet (8% Alpha) @ 98C (Aroma) (0.25 g/L)
11.0 g Simcoe Pellet (12.7% Alpha) @ 98C (Aroma) (1 g/L)
5.5 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 85C (Aroma) (0.5 g/L)
2.8 g Mosaic Pellet (8% Alpha) @ 85C (Aroma) (0.2 g/L)
11.0 g Simcoe Pellet (12.7% Alpha) @ 85C (Aroma) (1 g/L)
11.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 14 Days (Dry Hop) (1 g/L)
11.0 g Simcoe Pellet (12.7% Alpha) @ 14 Days (Dry Hop) (1 g/L)
22.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (2 g/L)
22.0 g Simcoe Pellet (12.7% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (2 g/L)
11.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 4 Days (Dry Hop) (1 g/L)
22.0 g Mosaic Pellet (8% Alpha) @ 4 Days (Dry Hop) (2 g/L)
11.0 g Simcoe Pellet (12.7% Alpha) @ 4 Days (Dry Hop) (1 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with London Ale 1028

Notes
----------------
2:1 suhde CaCl : sulfaatti

Eka aromilisäykset 98C ts heti keiton jälkeen. Toiset 85C (whirlpool).

Kuivahumaloinnit 24h, 7. vrk ja 10.vrk.

Recipe Generated with Brewer's Friend
Kävelyä, kaljaa ja kuvia - https://exposedpaths.exposure.co/

Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa