Brewdog Diy Dog

Foorumilaisten omia reseptejä.

Valvojat: suorama, Elmo

venny
Jäsen
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Helmi 29, 2016 14:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jkl
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja venny » Pe Maalis 04, 2016 22:01 pm

Joiltain osin joutuu itse säätämään reseptejä eli ei välttämättä toimi sellaisinaan, "BeerSmith doesn't recognise dry hopping in .xml files. " Omien makujen mukaan ^^.

Nyypiö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2015 8:24 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Nyypiö » Ti Maalis 29, 2016 18:42 pm

Reseptissä #21 COFFEE IMPERIAL STOUT on tällainen TWIST: "Dark muscovado sugar 312.5g 20mins". Osaisiko kukaan sanoa, mitä tuo 20 minuuttia oikein tarkoittaa? Kai se on joku kesto - mutta mistä sitä aletaan laskea, tai mihin lasku lopetetaan?

Kiitos kaikista vihjeistä!

jylppö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 129
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2015 10:58 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kalajoki
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja jylppö » Ti Maalis 29, 2016 19:11 pm

Nyypiö kirjoitti:Reseptissä #21 COFFEE IMPERIAL STOUT on tällainen TWIST: "Dark muscovado sugar 312.5g 20mins". Osaisiko kukaan sanoa, mitä tuo 20 minuuttia oikein tarkoittaa? Kai se on joku kesto - mutta mistä sitä aletaan laskea, tai mihin lasku lopetetaan?

Kiitos kaikista vihjeistä!

Eiköhän se ole sokerin lisäys 20 min ennen keiton loppua. Muscovado sokeri on täysruokosokeri. Muistaakseni intiaanisokeri on myös täysruokosokeri.

Mazku
Oppilas
Oppilas
Viestit: 144
Liittynyt: La Helmi 04, 2012 12:09 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Mazku » Ti Maalis 29, 2016 20:03 pm

jylppö kirjoitti:
Nyypiö kirjoitti:Reseptissä #21 COFFEE IMPERIAL STOUT on tällainen TWIST: "Dark muscovado sugar 312.5g 20mins". Osaisiko kukaan sanoa, mitä tuo 20 minuuttia oikein tarkoittaa? Kai se on joku kesto - mutta mistä sitä aletaan laskea, tai mihin lasku lopetetaan?

Kiitos kaikista vihjeistä!

Eiköhän se ole sokerin lisäys 20 min ennen keiton loppua. Muscovado sokeri on täysruokosokeri. Muistaakseni intiaanisokeri on myös täysruokosokeri.


Näin. Lisäsokerit lisätään vasta 20min kohdalla, että niiden vaikutus humalan katkeroiden isomerisoitumiseen olisi mahdollisimman pieni.

masafi
Kisälli
Kisälli
Viestit: 561
Liittynyt: La Heinä 25, 2015 15:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Pirkanmaa
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja masafi » Ti Huhti 05, 2016 12:35 pm

venny kirjoitti:a1brit käyttäjä redditin keskustelupalstalla muokkasi reseptit xml muotoon, tuolta saa ladattua mm. beersmith ohjelmaan kaikki reseptit. https://www.dropbox.com/sh/w82kw6i5bgaa ... P8qq9L8bCa


Miten tuo käytännössä käy tuo reseptien lisäys?
RDWHAHB

venny
Jäsen
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Helmi 29, 2016 14:02 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Jkl
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja venny » Ti Huhti 05, 2016 14:41 pm

Import wizardin avulla tuot joko kansion tai yksittäisen reseptin beersmithiin. Osa resepteistä heittää häränpyllyä, eli kannattaa olla tarkkana.

Nyypiö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2015 8:24 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Nyypiö » Ma Touko 09, 2016 19:59 pm

Dokumentin alkusivuilla suositellaan, että vierteen pH olisi 5,2.

Nyt ostin Panimonurkasta pH-mittarin (noin 15€).

Ja mittasin.

Ja tulos oli...

6,1.

:shock:

Avatar
Naali
Kisälli
Kisälli
Viestit: 772
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 18:17 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Naali » Ma Touko 09, 2016 21:19 pm

Kalibroitko mittarin ensin? Samanmoisia tuloksia sain kalibroidulla Kotkassa vaaleilla oluilla mutta siellä on aika emäksinen kraanavesi. Stadissa ei ole omalla alueella ainakaan tullut vastaan.
http://www.panimonurkka.fi, toistaiseksi uusin yrittäjä kotiolutainesten kaupassa Suomessa

Jaakko
Kisälli
Kisälli
Viestit: 552
Liittynyt: La Tammi 07, 2012 15:43 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Jaakko » Ma Touko 09, 2016 22:12 pm

Nyypiö kirjoitti:Dokumentin alkusivuilla suositellaan, että vierteen pH olisi 5,2.

Nyt ostin Panimonurkasta pH-mittarin (noin 15€).

Ja mittasin.

Ja tulos oli...

6,1.

:shock:


Aika perus jos ei ole mitään tehty vedelle.

Nyypiö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2015 8:24 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Nyypiö » Ti Touko 10, 2016 8:53 am

Naali kirjoitti:Kalibroitko mittarin ensin? Samanmoisia tuloksia sain kalibroidulla Kotkassa vaaleilla oluilla mutta siellä on aika emäksinen kraanavesi. Stadissa ei ole omalla alueella ainakaan tullut vastaan.

Juu, kalibroin. Tässä muita mittaustuloksia:
    hanavesi 8,0
    maito 7,0
    greippimehu 3,6
    sima 3,3
    Star San 2,5

Vierteestä pitäisi tulla pilsneriä eli siis vaaleata.

Avatar
äyni
Panimomestari
Panimomestari
Viestit: 2981
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 14:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen
Paikkakunta: TAMPERE

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja äyni » Ti Touko 10, 2016 8:58 am

Juu, ei ole 6,1 mitenkään mahdoton lukema, ennemminkin ihan oletettava tuolla veden pH:lla. Hapanmallasta, tai jos haluaa ennustettavampaa lopputulosta, niin maitohappoa ens kerralla sekaan.

Nyypiö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2015 8:24 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Nyypiö » Ti Touko 10, 2016 12:29 pm

äyni kirjoitti:Juu, ei ole 6,1 mitenkään mahdoton lukema, ennemminkin ihan oletettava tuolla veden pH:lla.


Helsingin veden tavoite-pH näyttää olevan 6,5-9,5, ja mitattu on viimeksi 8,2-8,4: https://www.hsy.fi/fi/asiantuntijalle/v ... fault.aspx

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja petedad » Ke Touko 25, 2016 12:13 pm

Bongasin kivan singlehop oluen sarjasta. 50g citra single hop ja 120g Inkiväärin juurta. Mutta kuka on käyttänyt inkivääriä oluessaan? Tarina ei edes kerro kuinka tuo inkivääri lisätään. Keitänkö vedessä vai miten tuon iniväärin saisi joukoon? Little Breweryn inkivääri ollut on niin nannaa että tätä haluasin kokeilla.

B-SIDES - MORAG'S MOJITO
201 BREWDOG RECIPES DIY DOG
KEG ONLY
201
A

Eli tämä respti, osaisiko joku auttaa alkuun?

Nyypiö
Oppilas
Oppilas
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2015 8:24 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Nyypiö » Ke Touko 25, 2016 23:50 pm

petedad kirjoitti:Bongasin kivan singlehop oluen sarjasta. 50g citra single hop ja 120g Inkiväärin juurta. Mutta kuka on käyttänyt inkivääriä oluessaan? Tarina ei edes kerro kuinka tuo inkivääri lisätään. Keitänkö vedessä vai miten tuon iniväärin saisi joukoon? Little Breweryn inkivääri ollut on niin nannaa että tätä haluasin kokeilla.


Ruotsalaisessa kirjassa Svensson-Eronson:Kreativ ölbryggning on hiukan vihjettä. Inkiväärijuuri kuoritaan ja raastetaan, minkä jälkeen se "pastöroidaan" eli pannaan 70-75-asteiseen veteen ja annetaan seistä 5-10 minuuttia. Lopputulos lisätään käymisastiaan muutamaksi viimeiseksi päiväksi tai vaikka vasta pullotusvaiheessa (siivilöitynä).

Näinollen inkivääri ei ole mukana mäskäyksessä eikä keitossa.

Tämän siis luin kirjasta. Omaa kokemusta ei ole.

Jyrchi
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 68
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 10:50 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Jyrchi » To Touko 26, 2016 19:50 pm

Olettaisin, että BD:n reseptissä se tulee jo mäskäyksessä mukaan raastettuna, kun Brewers tippinä ko. reseptille on: "Use more freshly grated ginger in the mash to get a real spicy nature to the beer" ja inkiväärin määrä on ilmoitettu maltaiden kanssa samassa

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja petedad » To Elo 04, 2016 15:14 pm

Tuo Single hop Citra oli todella kiva. Mutta hieman makeahko vaikka FG asettui 1.010 maille. Nyt ajattelin kokeilla tuolla inkiväärillä terästettyä, sieltä kun mielestäni olisi tulossa tasapainoitusta tuohon makeuteen. Ajettelin raastaa humalapussiin tuon inkiväärin, mutta laitanko sen missävaiheessa mukaan? Onko tästä kellään käytännön kokemusta?

Avatar
Taajuuskorjain
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 45
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2014 23:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja Taajuuskorjain » Pe Elo 19, 2016 16:51 pm

Punk Ipa tuli testattua ja oikein kivan kesäipan siitä sai aikaseks vaikka vähän kalpeneekin alkuperäselle. Jotenkin jäi hieman tylsäksi originaaliin nähden. Muutama humala saattoi olla vähän vanhempaa erää, joten se saattaa ihan jo selittyä silläkin.

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja petedad » Ma Elo 29, 2016 12:36 pm

B-SIDES - MORAG'S MOJITO tekeillä. Raastin 130 g inkiväärin juurta maltaiden kanssa keittoon mukaan. Katsotaan mitä tästä nyt sitten tulee.

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja petedad » Ke Elo 31, 2016 20:15 pm

48h hiivauksesta eikä pienintä painetta pöntössä? Olen kyllä kuullut että esim sitrushedelmät hidastaa käyntiin lähtöä, mutta pitäsikö jo olla huolestunut? Herättelin hiivan normaalisti tilkassa desinfioitua vettä ennen hiivausta.

petedad
Oppilas
Oppilas
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2015 0:33 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kaustinen
18 tai yli: Olen

Re: Brewdog Diy Dog

ViestiKirjoittaja petedad » La Syys 03, 2016 19:49 pm

Ominaispaino oli pudonnut 1.020 joten kansi se vaan falskaa......matka jatkuu


Palaa sivulle “Reseptit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa