Sivu 1/1

Beer Gun

Lähetetty: Ke Maalis 28, 2018 21:03 pm
Kirjoittaja aarle
Onko kokemuksia Kiinalaisista Beer Guneista? Täys rosterisetti lähtisi jotain 30 €. Noita näyttää olevan kahta perustyyppiä. Toisessa tyypissä pullossa pidetään vastapainetta jolla säädetään pullon täyttymistä.

Re: Beer Gun

Lähetetty: Pe Maalis 30, 2018 14:06 pm
Kirjoittaja Pohjahiiva
Beer Gun:ista on kokemusta. Vastapaineistettuja beer guneja en ole nähnyt (vaikka koitinkin modata sellaisen) joten viittaat varmaankin vastapainetäyttimeen toisella nimikkeellä. Ihan hyvin toimii kiinaversio ja kaveri jolla oli alkuperäinen Blichmann ei huomannut eroja.

Tässä linkki omaani:
https://www.aliexpress.com/item/Homebrew-Beer-gun-bottle-filler-Beer-Co2-Carbornation-Kit-Homebrew-bottling-Equipment/32762807415.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.eQFHta
Note: hiilaripainike on hieman jäykkä, mutta en oikeastaan käytä sitä kun ei ole co2 splitteriä hiilaripullolle. Mukana piti myös tulla 2kpl kumitiivisteitä pistoolin päähän - vain yksi tuli mukana - mutta eipä toi haitannut kun uusia voi tarpeen mukaan tilailla.

Jos taas uumoilet kumpi olisi parempi beer gun vai vastapainetäytin - vastapaine on parempi joskin isompi: pulloja eikä olutta tarvitse jäähdyttää ennen pullotusta. Beergunilla vaahtoaa lämmin olut niin ettet saa painetta pulloon.

Re: Beer Gun

Lähetetty: Pe Maalis 30, 2018 19:49 pm
Kirjoittaja aarle
Tuollaista tarkoitin. https://www.aliexpress.com/item/Stainle ... autifyAB=0
Kuvasta puuttuu pullon sulkeva tiiviste. Se hyvä puoli tuossa on että jos täyttää pullon liian täyteen niin olut tulee ulos ylivuotolittimestä johon voi laittaa letkun ja astian.

Re: Beer Gun

Lähetetty: La Maalis 31, 2018 15:38 pm
Kirjoittaja Pohjahiiva
Joo tollainen juuri. Tossa pari asiaa vain jotka kannattaa ottaa huomioon: täytyy rakentaa sille oma teline sillä käsikäyttöisenä tuskin toimii ja nesteputken pituuden säätö taitaa olla kohtuu haastavaa eri kokoisille pulloille - ainakin lennosta. Olen myös kuullut että kiinalaiset venttiilin sulkimet saattavat hajota noissa, mutta tiedä häntä.

Plussana kuten mainitsin ei tarvi jäähdyttää kaikkea :cheers2:

Carbonation cap (Re: Beer Gun)

Lähetetty: La Maalis 31, 2018 15:52 pm
Kirjoittaja cob
Ei ole uuden topicin arvoinen mutta liittyy: onko kukaan käyttänyt onnistuneesti carbonation capia vastapainepullotukseen? Siis niitä muovisiin PET-pulloihin ruuvattavia korkkeja joissa on ball lock -liitin. Ja joiden kanssa pullotusprosessi menee niin että pistetään letku paineistetusta kegistä capin liittimeen, ja löysätään korkkia hyvin hienoisesti jotta pullossa säilyy vastapaine, ja olut virtaa pulloon mahdollisimman hitaasti ja teoriassa vaahtoamatta. (Samalla tyylillä voi puskea co2:lla enimmät ilmat pullosta pois ennen täyttämistä.)

Kuulostaa vika-alttiilta prosessilta, mutta saattaisi toimia niihin tilanteisiin joissa olutta pitää kuljettaa tai säilöä lyhytaikaisesti pienemmissä puteleissa, tai jos kegin jämät pitää siirtää uuden satsin alta pois.

Re: Beer Gun

Lähetetty: Ti Huhti 03, 2018 19:37 pm
Kirjoittaja Pohjahiiva
En ole ihan varma oliko juuri samasta laitteesta/korkista kyse kun mitä tarkoitat cob mutta yhdellä tutulla oli sellainen jonka kiersi kiinni 1,5l muovipulloon ja sanoi että toimi todella hyvin. Taisi olla kyseessä juuri tämä versio: https://www.panimonurkka.fi/tuote/minik ... lla-kopio/

Re: Beer Gun

Lähetetty: Ke Huhti 04, 2018 9:00 am
Kirjoittaja cob
Juuri tuo, olisi pitänyt itsekin linkata kuvaan. Mulla on ko. korkki nyt edessäni mutta en ole vielä yrittänyt vastapainepullottaa. Jos toimii hyvin niin voisi jemmata 0.5L PET-pulloja sille varalle että pitää kuljetella olutta, ja jättää beergunit tai muut vastapainepullottimet hankkimatta.

Pullonhan saa ehkä co2-purgettua pidempääkin säilytystä varten kunnolla niin että täyttää starsanilla, kääntää ylösalaisin ja löysää korkkia sen verran että saa puskettua co2:lla starsanit ulos kierteiden välistä. Vähänhän sinne taas livahtaa ilmaa kun oluen siirron jälkeen letkun vetää ulos, mutta muovipulloa voi toisaalta puristaa sen verran että ilmatilaa ei ole ja sitten vasta kiertää oikean korkin päälle.

Re: Beer Gun

Lähetetty: To Huhti 05, 2018 1:19 am
Kirjoittaja veyoexxon
Itselläni on noita counter pressure bottle fillereitä 4kpl tilattu kolmelta eri toimittajalta. Toleranssi toimivan ja kusevan välillä on muutamia mikrometrejä, joten Kiinasta saat mitä saat. Tiivisteet noissa on on kauttaaltaan paskoja. Se ainoa hieman kalliimpi ja fyysisesti eri näköinen 12e versio sopii muoviseen mustaan disconnectiin hyvin, eikä nyrhi tiivistettä saati vastusta kohtuuttomasti.

Re: Beer Gun

Lähetetty: Su Huhti 22, 2018 14:28 pm
Kirjoittaja veyoexxon
veyoexxon kirjoitti:Se ainoa hieman kalliimpi ja fyysisesti eri näköinen 12e versio sopii muoviseen mustaan disconnectiin hyvin, eikä nyrhi tiivistettä saati vastusta kohtuuttomasti.


Niin, sitten kun tuota hommaa kokeilee joskus selvin päin, niin oivaltaa, että siihen korkkiin kannattaa kytkeä kiinni vain harmaita disconnecteja :). Säilyy nimittäin tiivisteet ehjinä paremmin. Yksi korkeistani vuotaa täyttöaukosta kun sisällä on olutta (ei pullon kierteistä, vaan liittimen päästä). Oli pissinyt yön aikana puoli desiä jääkaapin pohjalle.

1l pullon kanssa jälkimmäinen tuopillinen ei ehdi väsähtämään. Pidempiaikaista pullotusta kohtaan olen hieman skeptinen.

Re: Beer Gun

Lähetetty: Ma Syys 24, 2018 20:12 pm
Kirjoittaja aarle
Hankin kevällä oheisen https://www.ebay.com/itm/Stainless-Stee ... 48a406361c täyttölaitteen. Nyt rupesin testailemaan ja vuoti liitoksista kuin seula. Kahdessa liitoksessa oli tiivisteteippiä ja loput kymmenkunta ilman. Kierre näyttäisi olevan NPT joka on kartio ja periatteessa tiivistyy kiristettäessä mutta ei käytänössä. Onneksi hyllystä löytyy pullo LVI-tiivistettä jolla rupesi pitämään. Mittarin max on 16 bar joka on turhan paljon.