Hapettuneen oluen tuunaus?

Yleistä keskustelua oluen panemisesta. Ei tarvitse liittyä mihinkään tekniikkaan varsinaisesti.

Valvojat: suorama, Elmo

Darep
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Maalis 21, 2017 8:36 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Hapettuneen oluen tuunaus?

ViestiKirjoittaja Darep » To Loka 12, 2017 10:53 am

Kävipä niin että lageri pääsi lageroituessa hapettumaan erittäin pahasti. Pieni erä (7 litraa) pienellä headspacella ja näköjään siitä tuli tämmöstä:

Kuva

^ 55% pilsner, 45% pale ale. Oli aiemmin kirkkaankeltaista, raikasta ja hyvää, mutta muuttui jääkaapissa lageroituessaan tuommoiseksi tummaksi ja hemmetin makeaksi. Toinen kerta kun näin käynyt, aiemmin kävi sama pienellä erällä amber alea jonka cold crashasin. Täytyy tuunata prosessia tuon osalta :D

Mutta mitähän tuolle keksis? Kaverilta tuli ehotus että maitohappoa sekaan ja sour lager? Onko muita mahdollisuuksia tasapainottaa pahasti hapettunut olut? Harmi heittää alkoholijuomaa pois jos sitä voisi jotenkin tuunata paremmaksi ;)

Palaa sivulle “Yleinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa