Kuivahumalointi+raaka-aineet?

Raaka-aineiden käyttö ja kasvatus

Valvojat: suorama, Elmo

Hinterland
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 27
Liittynyt: To Loka 27, 2016 7:31 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Kuivahumalointi+raaka-aineet?

ViestiKirjoittaja Hinterland » To Maalis 02, 2017 10:00 am

Hei,

Olen tähän asti tehnyt aina niin, että jos lisään ennen pullotusta jotain raaka-ainetta kuten marjoja, suklaata, vaniljaa jne. jätän kuivahumaloinnin väliin, jotta raaka-aineiden aromit tulisivat paremmin esiin. Mietin vain, että olisiko kuitenkin parempi kuivahumaloida myös raaka-aine versiot, jos haluaa myös hieman humalan aromeita tuotteeseen? Tätä olen pohtinut kun kaikki tuotokset ovat mielestäni jääneet rungoltaan jotenkin vaisuiksi kun kuivahumalointia ei ole käytetty. Toinen vaihtoehto olisi ehkä lisätä aromihumalien määrää keiton lopussa ja Hop-standissä. Onko teillä kenelläkään kokemuksia raaka-aineiden ja kuivahumaloinnin toimivuudesta. Peittääkö jo pieni kuivahumalointi raaka-aineiden makuja yms?

Palaa sivulle “Raaka-aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa