tammilastut

Raaka-aineiden käyttö ja kasvatus

Valvojat: suorama, Elmo

Avatar
BrewZealot
Kisälli
Kisälli
Viestit: 677
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 17:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: tammilastut

ViestiKirjoittaja BrewZealot » To Maalis 31, 2016 21:13 pm

Vähän on aikaa ja muisti pätkii mutta arvon vastaukseksi seuraavat:
a) kourallisen per 10 litran sanko, varmaankin liikaa
b) pitkälle toista kuukautta, varmaankin liian kauan
c) sherryinen, ei välttämättä jokapojalle sopiva tuotos

Juho_L
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Huhti 02, 2014 22:12 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: tammilastut

ViestiKirjoittaja Juho_L » La Huhti 02, 2016 14:44 pm

BrewZealot kirjoitti:Vähän on aikaa ja muisti pätkii mutta arvon vastaukseksi seuraavat:
a) kourallisen per 10 litran sanko, varmaankin liikaa
b) pitkälle toista kuukautta, varmaankin liian kauan
c) sherryinen, ei välttämättä jokapojalle sopiva tuotos


Kiitos tiedosta! Eli jos tuossa testaisi vaikka kourallista 18 litraan ja pari viikkoa, niin varmaan ihan ok. Jos menee snadisti ylitammiseksi, niin eiköhän se ole jouluun mennessä jo tasoittunut pahimmat särmät pois.

Niko
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Loka 11, 2017 13:15 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Espoo
18 tai yli: Olen

Re: tammilastut

ViestiKirjoittaja Niko » Ke Loka 11, 2017 14:12 pm

Juho_L kirjoitti:Tyypillisestihän noita lastuja on heitetty sekundääriin, mutta tämän old alen kohdalla ajattelin tehdä niin, että heitän ne pääkäymisen jälkeen primääriin x-ajaksi, mistä sitten lappoan oluen sekundääriin kypsymään kuukausiksi, jotta saan rajoitettua sen tammilastuajan ilman kolmatta lappoamista tertiääriin.


Mitenhän tässä kokeilussa kävi vai vieläkö kypsyy?

Meillä on lähdössä Jack Daniel's -lastuja imperial stoutin sekaan. Suunnitelmissa oli laittaa sekundääriin, mutta tuokin idea kuulostaa hyvältä. Annostelusta ja vaikutusajasta ei ole vielä tarkkaa suunnitelmaa, ehkä joku 60 g 20 litraan viikoksi tai useammaksi. Mitenhän vaikuttaa, jos pienentää annostusta, mutta lisää vaikutusaikaa? Ajattelimme laittaa purut mallaspussiin, höyryttää Klarsteinin keittimessä ja heittää pusseineen käymispönttöön, mistä ne toki tällä tavalla saisi välissäkin ulostettua.

Shadowwalker
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Helmi 15, 2017 20:45 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tre
18 tai yli: Olen

Re: tammilastut

ViestiKirjoittaja Shadowwalker » Pe Loka 13, 2017 7:56 am

Itse en ole saanut hirveästi tammen aromia kun olen pitänyt 30g kaksi viikkoa joten enemmän vaatii aikaa. Seuraavaksi testaan 60g kuukauden verran. Tammiaromia nesteen muodossa saa myös ostettua alan liikkeistä jos sellaisella haluaa boostata aromia.

miguels
Harjoittelija
Harjoittelija
Viestit: 361
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:33 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Uusimaa
18 tai yli: Olen

Re: tammilastut

ViestiKirjoittaja miguels » Pe Loka 13, 2017 8:29 am

Keskipaahtoista tammilastua mulla oli yhdessä tummassa alessa 2g/litra ja muhimisaika 8 viikkoa. Makua ja aromia tarttui mukavasti.
Lastut lilluivat halvassa viskissä pari päivää ennen kakkoseen laittamista.


Palaa sivulle “Raaka-aineet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa