Viiniliitu

Aloittajan hyötypaketti. Usein kysyttyjen kysymysten vastauksia ja muitakin neuvoja oman oluen tekemisen aloittamiseen.

Valvojat: suorama, Elmo, Veteraanit

Hinterland
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 27
Liittynyt: To Loka 27, 2016 7:31 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Helsinki
18 tai yli: Olen

Viiniliitu

ViestiKirjoittaja Hinterland » Ke Helmi 07, 2018 19:24 pm

Onko kukaan käyttänyt kun ei löydy aiheesta mitään keskustelua? Kiinnostaisi tietää missä tapauksissa kannattaa käyttää ja millaisia määriä?

Avatar
BrewZealot
Kisälli
Kisälli
Viestit: 707
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 17:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Viiniliitu

ViestiKirjoittaja BrewZealot » La Maalis 03, 2018 21:36 pm

Vissiin kukaan muukaan ei ole käyttänyt kun kukaan ei kommentoi. :D
Mitäs tuo liitu on ja mihin sitä käytetään?

burp
Janon sammuttaja
Janon sammuttaja
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Elo 04, 2015 23:04 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Viiniliitu

ViestiKirjoittaja burp » La Maalis 03, 2018 22:39 pm

Ei mitään kokemusta viiniliidusta, mutta pienellä googlettelulla selvisi, että se on kalsiumkarbonaattia, jota käytetään viinin (esim. raparperi) happamuuden alentamiseen.

http://www.rochesterwinemakers.org/wine ... carbonate/

Määrän voi laskea tällä:
https://www.winebusiness.com/tools/?go= ... alc&cid=24

Käytetään myös veden kovuuden nostamiseen englantilaisissa oluissa: https://morewinemaking.com/products/cal ... onate.html


Palaa sivulle “Neuvoja ja vinkkejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa