Tampereen vesiprofiili

Oluen teon kemiaa. Mm. amylaasit, veden "virittelyt", hiiva ja muut sellaiset

Valvojat: suorama, Elmo

pt9999
Jäsen
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:16 am
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Tampere
18 tai yli: Olen

Tampereen vesiprofiili

ViestiKirjoittaja pt9999 » Su Marras 19, 2017 2:19 am

Olen mielestäni onnistunut selvittämään Tampereen vesiprofiilin aluekohtaisesti ja reaaliaikaisesti.

Homma onnistuu seuraavasti:

1) Avaa https://vellamo.tampere.fi

2) Avaa selaimen "dev-moodi" (F12), valitse "Network"-välilehti

3) Valitse Vellamosta alue jonka vedestä olet kiinnostunut

4) Valinnan yhteydessä ilmestyy Network-listalle .geojson-rivi, jota klikkaamalla ja tutkimalla voi katsoa mistä vesilaitoksilta ko. alueen vesi on peräisin. Esim. Lapinniemen vesi on juuri nyt 25.265% Messukylästä, ja 74.735% Ruskosta.

5) Hae vesilaitosten veden profiili Tampereen veden Käyttötarkkailu-PDF:istä: https://www.tampere.fi/vesi/toiminta/vedenlaatu.html
Esim.
Messukylä vuonna 2016: Ca=25, Mg=12, Na=35, Bicarb=129, SO4=48, Cl=27
Rusko vuonna 2016: Ca=20, Mg=1.8, Na=2.9, Bicarb=41, SO4=27, Cl=4.1

6) Yhdistä kohdan 5) vesi kohdan 4) suhteessa. Esim. Lapinniemen vesi on siis juuri nyt: Ca=21,Mg=4,Na=11,Bicarb=63,SO4=32,Cl=10

7) Profit!


En ole tätä metodia tieteellisesti validoinut, mutta esim. topicin viewtopic.php?f=24&t=2567 tiedot mätsäävät hyvin tämän kanssa.

mursu
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Loka 30, 2017 22:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Hki
18 tai yli: Olen

Re: Tampereen vesiprofiili

ViestiKirjoittaja mursu » Ma Marras 20, 2017 11:55 am

Käytännössä sama vesi kuin Helsingissä, täällä laitosten välillä on ainakin raporttien mukaan
niin vähän eroa että yhden tiedot riittävät hyvin kotipanoon. Hyvä vesi kyllä oluen tekoon kun hieman lisää kulloinkin tarvittavia suoloja. Alkaliteetti ei kovin suurta
ole.


Palaa sivulle “Kemia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa