Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

Täys- & osittaismäskays tekniikat yms.

Valvojat: suorama, Elmo

Kissala
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 24
Liittynyt: To Marras 05, 2015 21:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappeenranta
18 tai yli: Olen

Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

ViestiKirjoittaja Kissala » Ke Syys 13, 2017 12:11 pm

Kattelin tässä Imperal Stout bisneksiä internetistä, ja törmäsin youtubessa tälläseen kaveriin:

https://www.youtube.com/watch?v=r7k2OMWkxbw

Ymmärsinkö nyt oikein että häiskä mäskäsi ensin Imperal Stoutin, jonka jälkeen huuhtelin jäljelle jääneestä mäskistä vielä Stoutille vierteen?
Suunnitelmissa ollut Imperal Stout alkaa lähennellä laitteiston kehityttyä, ja jos tästä sais kaksi olutta yhdellä mäskillä niin sehän ois tuplaten iloa!

ölppänä
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 24
Liittynyt: La Tammi 25, 2014 14:24 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Kangasala
18 tai yli: Olen

Re: Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

ViestiKirjoittaja ölppänä » Ke Syys 13, 2017 13:07 pm


Matts
Kisälli
Kisälli
Viestit: 629
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 14:37 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Oulu
18 tai yli: Olen

Re: Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

ViestiKirjoittaja Matts » Ke Syys 13, 2017 13:31 pm

Mjoo, itekkin teen yleensä partigylen. Eli eka isompi bisse ja sitten huuhtelun sijaan uudella vedellä uusi sokeroitumisbreikki. Ja sitten keitot erikseen.

Esmes jos eka on 6-7% niin seuraava on 4%. Näin niinku perstuntumalla. Toki veden määrä pitkälti määrää tuon.
Esimerkki:
viewtopic.php?f=17&t=1628&start=140#p26139

Kissala
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 24
Liittynyt: To Marras 05, 2015 21:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappeenranta
18 tai yli: Olen

Re: Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

ViestiKirjoittaja Kissala » Ke Syys 13, 2017 13:48 pm

Matts kirjoitti:Mjoo, itekkin teen yleensä partigylen. Eli eka isompi bisse ja sitten huuhtelun sijaan uudella vedellä uusi sokeroitumisbreikki. Ja sitten keitot erikseen.

Esmes jos eka on 6-7% niin seuraava on 4%. Näin niinku perstuntumalla. Toki veden määrä pitkälti määrää tuon.
Esimerkki:
http://www.kotiolut.com/viewtopic.php?f ... 140#p26139


Okei! Ei oo ikinä aikaisemmin tullut vastaan, pitänee lueskella aiheesta ja kokeilla!

Avatar
BrewZealot
Kisälli
Kisälli
Viestit: 680
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 17:22 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Turku
18 tai yli: Olen

Re: Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

ViestiKirjoittaja BrewZealot » Pe Syys 15, 2017 15:06 pm

Mä oon kans pari kertaa tehnyt. Tosin en ole uutta breikkiä tehnyt vaan pelkästään ottanut huuhtelutvierteen erikseen. Toimii hyvin.

Kannattaa tehdä, jos on aikaa keittää pari satsia. Ei mene haaskuun hyvät mäskit.

Kissala
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 24
Liittynyt: To Marras 05, 2015 21:58 pm
Suomea?: Kyllä
Paikkakuntasi: Lappeenranta
18 tai yli: Olen

Re: Imperal Stout + Stout samasta mäskistä?

ViestiKirjoittaja Kissala » La Syys 16, 2017 17:42 pm

BrewZealot kirjoitti:Mä oon kans pari kertaa tehnyt. Tosin en ole uutta breikkiä tehnyt vaan pelkästään ottanut huuhtelutvierteen erikseen. Toimii hyvin.

Kannattaa tehdä, jos on aikaa keittää pari satsia. Ei mene haaskuun hyvät mäskit.


No hitto, tää on kokeiltava. Stouttia voi maistella poikamaisesti hätäillen sillävälin kun Imperial Stout kypsyy juontikuntoon!


Palaa sivulle “Mäskäten”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailija